Har lest: En sannsynlig historie av Karin Alvtegen

En sannsynlig historie - Karin Alvtegen Bodil Engen

Cappelen Damm 2011

Anders' karriere har vært fremgangsrik og han har blitt en meget rik mann. Men tilværelsen føles meningsløs. På vei til Norrland for å gjøre enda en investering, bestemmer han seg for å utfordre skjebnen. Han gir gass og lukker øynene i 30 sekunder. 

Helena blir forlatt av ektemannen. De har kjøpt en gammen gård i Norrland som de skal pusse opp og drive som hotell. Plutselig står hun helt alene med jobben, og deres tenåringsdatter. 

Boka gir oss et innblikk i småbygders trangsyn, fordommer og redsel for det som er annerledes. Og hva mennesker er villige til å godta for å passe inn i samfunnet. Men hvor farlig er det egentlig å bevege seg utenfor den sonen man er vant til å bevege seg i? Og kanskje er ikke ting slik man forventer at de skal være, og hvordan skal man reagere på dette? 

Vi kan faktisk forandre vår måte å betrakte tilværelsen på, og at det finnes helt andre valg i livet enn dem vi kanskje tror. 

Karin Alvtegen har her skrevet en bok som med sikker hånd, sterk psykologisk ladning og en usvikelig evne til å blottlegge det dypt menneskelige skildrer forhold, sorg, konfliktredsel, fordommer og kjærlighet. Den gjør et dypdykk i menneskers tankemåter, og stiller oss overfor nye tanker som kan være med på å forandre vår tilværelse:-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits