Har lest: Indias datter av Shilpi Somaya Gowda

Indias datter - Shilpi Somaya Gowda Sidsel Mellbye

Juritzen Forlag - 2011
Oversatt av Sidsel Mellbye

Jentebarn har ingen verdi på landsbygda i India, så når Kavita føder en datter, dreper ektemannen Jasu den nyfødte. Noen år senere føder Kavita nok en datter, og trygler sin mann om å få tilbringe én natt sammen med barnet. Den natten bringer hun datteren i sikkerhet på et barnehjem.

I USA bor barnelegen Somer som er gift med den indiske nevrokirurgen Krishnan. De kan ikke få egne barn og etter mange år og flere spontanaborter bestemmer de seg for å adoptere et barn fra India. Historien fortelles av de to mødrene, og datteren de deler. Det er en fortelling om savnet og skammen over å ha gitt fra seg sin datter og redselen for at morskjærligheten og savnet etter de to tapte døtrene skal overskygge kjærlighet til sønnen Kavita og Jasu etterhvert får.

Somer plages med tanker om å føle seg utenfor familiefellesskapet - siden hennes mann og datter er indiske, føler hun at hun ikke passer inn og føler sårhet over datterens likhet med mannen og mangel på likhet med seg selv. Hun bærer også på redselen om at adoptivdatteren ønsker å finne sine adoptivforeldre.

Dette er en nydelig fortelling om familiebånd; "på et punkt i livet blir den familien du skaper viktigere enn den familien du ble født inn i" - om morskjærlighet, sorg og savn - om Indias fattigdom og kulturkollisjoner.

Anbefales på det sterkeste!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits