Har lest: Englemakersken av Camilla Läckberg

Englemakersken - Camilla Läckberg Gry Brenna

Påsken 1974 forsvinner en familie sporløst fra øya Valö utenfor Fjällbacka. I spisestuen er det pent dekket til påskelunsj, men alle er borte utenom den ettårige datteren Ebba. Har de dratt frivillig, eller er de blitt utsatt for noe? Gåten ble aldri løst. 

Mange år senere returnerer den voksne Ebba med sin man til huset som hennes far drev med hard hånd som internatskole. De har nettopp mistet sin sønn, og for å bearbeide sorgen har de flyttet tilbake for å pusse opp huset og drive et gjestehus. 

Omtrent før de har begynt, blir de utsatt for et mordbrannforsøk. Da de river opp tregulvet i spisestuen, finner de inntørket blod. Det kan virke som om gammel ondskap forfølger dem. Hva skjedde egentlig med Ebbas familie?


JADA! Camilla Läckberg skuffer ikke denne gangen heller. Tre historier fra tre forskjellige tidsperioder fortelles parallelt og flettes sammen til slutt hvor alt kommer til en løsning. Leseren gis hele tiden muligheter til å løse gåten på egenhånd, men man kommer ikke helt i mål med dette. Noen av mysteriene underveis klarte jeg, men konklusjonen til slutt kom som en overraskelse... Jeg håper ikke Läckberg har tenkt å slutte med å skrive sine historier om Erica og Patrik og samfunnet i Fjällbacka - for dette er virkelig verdt å lese:-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits