Har lest: Flykt, måne av Torkild Damhaug

Flykt, måne - Torkil Damhaug

En ung mann blir funnet bevisstløs ved katedraltrappen i Avignon. Overlegen ved en psykiatrisk klinikk i nærheten tar ham inn og skjønner snart at han bærer på en opplevelse som er i ferd med å frata ham språket. Hun forstår også at det har sammenheng med en kvinne som nylig er funnet død i Paris. Mens politiet etterforsker dødsfallet, drar legen til Paris for å oppsøke den unge mannens bekjentskapskrets. Gradvis får hun innsyn i hans historie - og i sin egen, men ser ike hvordan denne innsikten setter henne selv i fare. 

Sinnets gåter og våre muligheter til å forstå dem står sentralt i denne innsiktsfulle beretningen fra Frankrike. En roman om galskap og kunst, DNA-molekyler og lidenskap - og forbrytelse. 


Dette var en fantastisk bok som virkelig innvaderte tankene og følelsene. Jeg ble dratt helt inn i stemningen mens jeg leste og den satte mange tankeprosesser i gang. Boka har minst to lag - den egentlige historien, og alt denne historien symboliserer i det virkelige liv... En riktig tankevekker om liver, døden og eksistensen. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits