Har lest: Stolpesnø av Marit Reiersgård

Stolpesnø - Marit Reiersgård

Fem år gamle Oda tar på seg den rosa parkdressen og går ut for å ake. Hun kommer ikke inn igjen til middag, hun er sporløst borte. I nabohuset tyvlåner unggutten Raimo morens bil for å kjøre til den kvinnelige tegnelæreren sin. Han finner henne kvalt, og tilsynelatende voldtatt. Likevel velger Raimo å holde munn om det han ser. Hvilke hemmeligheter er det som skjuler seg i vintermørket? Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen begynner det vanskelige arbeidet med å avhøre mennesker på et lite tettsted. Alle kjenner hverandre, alle vet noe. Og alle ønsker noe mer for livene sine.


 For en fantastisk debut av forfatteren Marit Reiersgård. Jeg må innrømme at jeg har pløyet gjennom mye dårlig kriminallitteratur - men dette var IKKE et eksempel på dette. Hemmelighetene (og de er mange) ligger på lur og erter leseren med å ikke avsløre seg helt - bare litt og litt - helt til avslutningen kommer som en kjempeoverraskelse. 

Hun skildrer menneskene og deres tankeverden på en veldig realistisk og overbevisende måte - man kjenner følelsene ved savn og redsel langt inn i sjelen. Jeg liker forfatterens måte å skrive på, der hun bruker mye tid på de involverte persone også utenfor selve politietterforskningen, noe som gjør at vi blir god kjent med dem og vi settes inn i omstendighetene til de enkelte på en måte som gjør at vi kan gjøre et godt forsøk (men uten hell for min del) på å finne ut hvem som har gjort det, og hvorfor...

Jeg håper det kommer flere bøker om etterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen i framtiden:-)

4 kommentarer

Marit Reiersgård Bredesen

04.06.2012 kl.19:19

Dette gjorde meg glad!

Kan røpe at jeg er i gang med en oppfølger med Verner og Bitte, som jeg håper å få til ... ;-)

ritaleser

04.06.2012 kl.20:09

Marit Reiersgård Bredesen: Så bra, det var en god nyhet:-)

Isabella

05.06.2012 kl.16:46

Denne har jeg så lyst å lese:) Hørtes veldig spennende ut:) Ha en fin dag:)

ritaleser

05.06.2012 kl.18:05

Isabella: Ja, denne hører definitivt hjemme i "MÅ LESE"-lista:-)

Skriv en ny kommentar

hits