Har lest: Naken i hijab av Gunn Marit Nisja

Naken i hijab - Gunn Marit Nisja

Live reiser sammen med en venninne på en etterlengtet ferie til det eksotiske Egypt. Det blir en reise som skal treffe Live rett i hjertet. En overveldende romanse utvikler seg mellom henne og den lokale Kareem. Men valgene Live tar, skal komme til å sende henne i møte med et Egypt hun ikke kjenner, et tradisjonsbundet samfunn som stadig ligger og gnager mot den skinnende turistkulturen i Luxor by.

En forelsket Live gifter seg med Kareem og flytter inn i hans familiehjem, etter å ha skrevet under på en ekteskapskontrakt som skal bli fatal. Det tar ikke lang tid før hun er fanget i hijab, og finner seg i handlinger fra Kareem som hun aldri ville akseptert i Norge. Etter å ha født sin datter forstår Live at hun må flykte fra en kultur som tryer med å ødelegge både henne og den nyfødte ungen. 

Dette er en unorsk og vakker roamen om en ung kvinnes kamp for kjærligheten og for sitt barn.

 


For en vakker og vond bok. På den ene siden er det nydelig å lese om en norsk kvinnes kjærlighet til Egypt og kulturen, samholdet, samarbeidet og familiebåndene som råder der - og det er vondt å lese om virkeligheten i et ekteskap hvor kulturforskjellene råder, hvor den ene kulturen er så mye sterkere enn den andre. Sakte men sikkert viskes Lives egenverd, personlighethet og styrke ut.Hun underlegger seg sin egyptiske ektemann og den kultur han mener er rett - og hun fanges i et ekteskap hun ikke hadde drømt om da hun traff den sjarmerede, hjelpsomme mannen på ferie.

Boka faller rett inn i kategorien MÅ LESE - for den viser en kvinnes styrke til å søke et bedre liv for seg - og for den største kjærligheten av alle: Kjærligheten til sitt barn.

Én kommentar

Isabella

20.05.2012 kl.17:34

Flott omtale:) Skal virkelig lese denne, helt klart:) Ha en flott søndag:)

Skriv en ny kommentar

hits