Har lest: Nostradamus' testamente av Tom Egeland

Nostradamus' testamente - Tom Egeland

Bjørn Beltø er tilbake! Når en italiensk professor med koder i middelaldermanuskripter som spesiale blir kidnappet, kastes Beltø og professorens hustru ut i en heseblesende jakt og flukt. Etter seg har de en nådeløs munkeorden, amerikansk etterretning og et 500 år gammelt brorskap av bibliotekarer. De må oppklare kodene i brev fra spåmannen Nostradamus til Medici-slekten i Firenze før kidnapperne gjør det - for å redde livet til professoren og hans sønn. Bjørn Beltøs jakt på sannheten bak de mystiske kodene bringer ham på sporet ikke bare av Bibelens Paktens ark og det legendariske biblioteket i Alexandria, men også en oppsiktsvekkende ny forståelse av menneskets forestilling om Gud. 


Dette er et tema man må ta for det det er, er man ute etter realisme og troverdige forklaringer - kommer man ikke til å like slike typer bøker. Jeg liker det jeg:-) Tanken som lurer bakerst i hodet om at "det kunne kanskje egentlig ha vært på den måten det skjedde", er ganske besnærende. 

Samtidig må det sies av boka ikke er grensesprengende på noen måte - både når det kommer til oppbyggung (den følger god, gammeldags oppskrift) og når det kommer til løsning. Flere bøker handler om akkurat dette, men hvem som er "voktere" endrer seg gjerne fra gang til. Men alt i alt så har Tom Egeland skrevet en spenningsroman, og det synes jeg han har fått til. Bare et fåtall av unntak, hvor jeg syntes det ble for mye oppramsing og teoretiske opplysninger omkring gamle litterære skatter. Men alt i alt, veldig god underholdning.

4 kommentarer

ebokhylla mi

07.05.2012 kl.12:50

Er nå øyesnart ferdig med Lucifers Testamente av Egeland, og skal da kaste meg over denne :-) Det høres ut for at fjerde boka om Beltø holder samme oppskriften som de foregående tre. Det begynner kanskje snart å bli på tide med en liiiiten endring fra Egeland's side? Men, jeg liker det jeg leser og gleder meg til Nostradamus :-)

ebokhylla mi

07.05.2012 kl.12:51

Baahh... mente selvfølgelig at jeg leste Lucifers EVANGELIUM... ser ut som jeg er noe opphengt i neste bok allerede :-) :-)

ritaleser

07.05.2012 kl.13:00

ebokhylla mi: Ja, jeg tenker også slik, det er like - men samtidig; hvorfor endre noe som åpenbart fungerer. Og jeg koste meg like mye med denne boka som med den første, så noe gjør han absolutt riktig:-)

Isabella

07.05.2012 kl.20:47

Gleder meg til det er min tur å kaste meg over den:) Ha en flott uke:)

Skriv en ny kommentar

hits