Har lest: Operasjon Helena av Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna

Operasjon Helena - Sigbjørn Mostue Johnny Brenna

Når en tyster blir drept, går en prestisjefylt heroinoperasjon i vasken for oslopolitiets Avdeling for spesielle operasjoner. Politispaneren Axel Th. Munthe og makkeren Tobben står på bar bakke. Like etter blir datteren ti en nyrik investor kidnappet og voldtatt. Saken fører Axel inn i de mørkeste sidene av det norske samfunnet.

Men lyspunktet er Noor, en kvinne Axel føler kan være den rette for ham.

Operasjon Helena er en hyperspennende og realistisk krim om en brutal virkelighet - en virkelighet som finnes rett utenfor våre trygge hjem.


Boka er godt og spennende skrevet, en pageturner rett og slett. Realistisk uten å gå over i det kjedsommelige. Men likevel gjennomskuet jeg plottet og sammenhengen veldig tidlig, og slik sett dalte boka en del på min skala over god krim. Men alt i alt en god leseropplevelse.

Jeg har sett forfatterne kommentere at de er "lei av" urealistisk krim - men det er dessverre en grunn til at det finnes mye urealistisk krim - det er dette som er spennende - med gale gjerningsmenn, innfløkte motiver og medhjelpere som tar saken i egne hender. Det er det som gjør en bok spennende... Fiksjon ER nettopp fiksjon, ikke virkelighet. Virkeligheten kan godt skildres, men da gjerne som dokumentarbøker - men som sagt, boka var leseverdig den, men det er sannsynligvis begrenset hvor lenge den realistiske krim'en fenger...

Én kommentar

Isabella

22.04.2012 kl.16:47

Fin omtale av boken:) Hørtes brutal ut, men veldig spennende ut.

Ha en fin søndag:)

Skriv en ny kommentar

hits