Har lest: På direkten av Anne Cecilie Remen

På direkten - Anne Cecilie Remen

Oslo, desember 2011. Den populære nyhetsankerkvinnen i TV24, Maria Bergstrøm, blir drept under en direktesending på TV. Førstebetjent Christina Fiori Mørk får ansvaret for etterforskningen, og mistanken faller raskt på journalistkolleger. Maria Bergstrøm var en profilert TV-stjerne som mange misunte og noen fryktet. Christina Fiori Mørk støtet på uventede utfordringer, ikke minst da det viser seg at Maria Bergstrøm var på sporet av en kunstmysterium med Edvard Munch i sentrum.


Det begynner så bra - drap, intriger og opprulling, morderens tilbakeblikk på barndommen som kan gi en forklaring i forhold til motivet ... men boka er altfor lang! Det blir for mye reising, naturskildringer, tidsklemme, skakkjørte kjærlighetsliv. Og når jeg har gjennomskuet morderen allerede andre gangen vi treffer vedkommende i boken (og dessuten aldri var i tvil om at det faktisk var riktig morder jeg hadde utpekt) ble spenningen så godt som borte i siste halvdel av boka. Det var så klassisk og klisjeaktig (jeg kan jo ikke forklare hva jeg mener uten å røpe morderen, så jeg lar det være)...

Jeg liker heller ikke sammenblandingen av oppdiktning og virkelighet - så når virkelige personer dukker opp i historien, mister jeg litt respekten... det passer for meg ikke inn i universet - man kan jo likevel ikke klistre et mord i en bok til Kåre Valebrokk så hvorfor er han med i det hele tatt?

Så denne boken overbeviste dessverre ikke, selv om intrigen i seg selv er veldig bra og forfatteren ikke minst virkelig kan det hun skriver om - men ett eller annet sted i fortellingen blir det litt for enkelt.

Én kommentar

Isabella

13.04.2012 kl.22:22

Synd den ikke falt i smak. Fikk ikke lyst å lese denne etter anmeldelsen:) Leser annet krim istede:) Ønsker deg en riktig fin helg:)

Skriv en ny kommentar

hits