Har lest: Journal 64 av Jussi Adler-Olsen

Journal 64 - Jussi Adler-Olsen

Helt frem til 1950-tallet ble "upassende" kvinner deportert til den lille øya Sprogø, hvor misbruk, tvang og svik var hverdagskost. Dit kom også den unge Nete Hermansen, og derfra klarte hun å unnslippe - trodde hun. Den dagen fortiden innhenter henne, blir også starten på Avdeling Q's mest kompliserte saker. Hva skjuler seg i Netes fortid? Hva skjedde med henne, og hvor ble det av menneskene omkring henne? Flere av dem er sporløst borte. Hvem stod bak forsvinningene?

Samtidig som etterforsker Carl Mørck er kommet i en svært vanskelig situasjon i forbindelse med en drapssak som involverer ham personlig, gjenåpnes den 23 år gamle saken. Den skal vise seg å handle om overgrep på det aller groveste. Overgrep som tilsynelatende fortsatt finner sted. Og en ny, kaldblodig morder kommer på banen.


Dette er jo bare helt genialt - samtidig som vi får lese om en helt ny kriminalsak - føres vi også videre den spikerpistoldrapene som skjedde på et tidligere stadium, og som vi får fler og fler svar omkring for hver bok som kommer. Jeg elsker denne måten å gi ut bøker på, hvor man kan lese den ene krimhistorien for seg, eller hvor man kan lese hele serien i rekkefølge og følge med på historien til Carl Mørck, og ikke minst - ASSAD! Assad har helt tydelig en hemmelighet som vi nok får svar på med tid og stunder - og jeg tror jeg har begynt å nøste opp i hva den dreier seg om:-)

Én kommentar

Jeg elsker denne serien! Journal 64 har jeg store planer om å sluke i løpet av påsken :)

Skriv en ny kommentar

hits