Har lest: Den siste gode mann av A.J. Kazinski

Den siste gode mann - A.J. Kazinski Elisabeth Bjørnson

Niels Bentzon er politi i København og en dreven forhandler. Det han han som dukker opp når en hjemvendt soldat truer med å begå selvmord eller en psykopat tar en kvinne og barn som gisler. Han er vant til å se fortvilelsen og ondskapen i øynene. Men en desemberdag vendes tingene på hodet da det via Interpol kommer en advarsel: En rekke mord er begått på gode mennesker overalt i verden. Likene har tall brent inn i huden på ryggen. Det hele synes å ha tilknytning til den gamle religiøse myten om de 36 rettferdige som skal beskytte oss alle. Og pilen peker nå mot København. Niels Bentzon får i oppdrag å finne og advare gode mennesker i Danmark. Oppgaven synes umulig. Men da han i sin jakt på gode mennesker, før det er for sent, møter astrofysikeren Hannah Lund, blir det fart i saken. Hannah Lund mener nemlig at hun kan se et system i det som skjer. Et system av nesten guddommelig karakter.


Boken er en fantastisk og spennende pageturner. Jeg leste og leste, og brukte bare to dager på å bli ferdig med den bare fordi jeg ikke klarte å la den ligge, men måtte fortsette å lese for å se hvordan det går videre. Her er en blanding av krim, religiøse myter, matematikk og historie - som er nettopp min beste oppskrift på en spennende bok - men likevel må jeg dessverre si at jeg ikke likte slutten, skal jeg være helt ærlig (og jeg skrev det også i en tidligere omtale) så er jeg rett og slett lei av happy endings - jeg vil se hvordan det går når man IKKE klarer å redde verden, fordi alle bøker og filmer man ser om temaet fokuserer på at "det gode" vinner. Men det er ikke sikkert at det er det gode som vinner, når det kommer til stykket - og jeg ønsker meg nå at en forfatter kan ta utfordringen og leke litt med tanken på at "det onde" vinner (eller har jeg bare ikke funnet riktig bok enda?).

Men boka anbefales på det sterkeste, det er kun mitt personlige ønske om annerledes slutt som trekker ned - og ikke alle tenker som meg - så boka havner høyt oppe blant mine favorittbøker:-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits