Har lest: Drømmeløs av Jørgen Brekke

 

 

 

Drømmeløs

I 1767 rømmer en fattig visesanger fra Stockholm etter å ha fornærmet datteren til en av byens mektige menn. Samme år finner den fordrukne og kranglete politimesteren Nils Bayer et nakent mannslik i fjæresteinene utenfor Trondheim.

Vinteren 2011 blir en ung kvinne funnet drept i Kuhaugen i samme by. Drapsmannen har fjernet strupehodet til offeret, og en spilledåse med en ukjent melodi er plassert på kvinnens bryst. Så forsvinner en ungjente på seksten år fra sitt hjem, og etterforsker Odd Singsaker frykter at de bare har kort tid på seg før også hun blir et offer for mannen med spilledåsene.

Forbrytelsene er adskilt i tid med nesten 250 år. Men èn ting ser ut til å knytte sakene sammen: den spinkle melodien fra spilledåsen.


Dette er en helt grei krimbok, men egentlig ikke noe mer enn det. Jeg likte godt hvordan man følger de to historiene som foregår i hver sin tid - men jeg savner nok likevel er mer gjennomtenkt sammenheng og ikke minst motiv for nåtidens drapsmann. Jeg føler løsningen ble litt for enkel og boka ble rett og slett litt for brått avsluttet for min del... Det ble egentlig bare en "sånn var det bare"-løsning, og det liker jeg ikke...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits