Har lest: Borte av Mo Hayder

 

 

Borte - Mo Hayder Torleif Sjøgren-Erichsen

En bil er nettopp meldt stjålet. Men dette er ikke noe vanlig tyveri: Bilen ble tatt fra eieren med makt av en maskert mann. I baksetet satt en passasjer, Martha Bradley, elleve år. Hun er fortsatt savnet.

Et brev fra kidnapperen blir funnet neste dag, etterlatt på dashbordet i den stjålne bilen. "Det er i gang nå", sier han, "og det kommer ikke til å holde opp sånn helt plutsetlig". Jack Caffrey vet at mannen vil gjøre det igjen - velge en annen bil med et annet barn i baksetet. Og Flea Marley vet at det ikke er første gang.

Jack Caffery er en dreven politimann. Den beste i bransjen, etter manges mening. Og denne gangen aner han at noe er forferdelig galt. For mannen som har tatt Martha, synes å ligge foran politiet - hele tiden.


Jeg har lest alle bøke Mo Hayder har skrevet til nå, og har ment at de er intelligente og gode krimbøker. Denne gjennomskuet jeg på et tidlig tidspunkt i boka (altså, hvem som var gjerningsmannen) - men likevel klarte boka å holde på min interesse helt ut. Det er noe med måten Hayder skriver på, som gjør historien til en pageturner - og selv om jeg selv mener at jeg har gjennomskuet opplegget, er det likevel spennende å se om jeg faktisk har rett, og ikke minst om jeg har gjennomskuet motviet - motivet er minst like interessant som selve gjerningsmannen.

Så jeg anbefaler på det sterkeste Mo Hayders bøker om Jack Caffrey.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits