Har lest: Fredsmekleren av Ørjan N. Karlsson

Fredsmekleren

Sverre Fevang, Norges utenriksminister har lyktes med å mekle fram en fredsavtale mellom Israel og palestinerne. Men ikke alle ønsker fred og raskt utvikler den diplomatiske triumfen seg til et mareritt hvor skillelinjen mellom venn og fiende tilsløres.
   Løytnant Frank Halvorsen er anvarlig for utenriksministerens sikkerhet og havnet midt i begivenhetenes sentrum. Plutselig er et knippe norske spesialsoldater alt som står mellom Sverre Fevang og en fullstendig hensynsløs fiende.


Selv om boka inneholder en del klisjeer når det kommer til spenningslitteratur - dame uten erfaring og utdannelse som trumfer igjennom at hun skal være med soldatene under en aksjon, og gentlemansoldaten som forelsker seg, og kvinne med barndomstraumer som gir henne store utfordringer i forhold til handlingen i boka - var boka likevel en stor opptur. Den hadde dog en litt treg start, i hvert fall for en lese som meg som ikke er spesielt godt satt inn i Palestina/Israel-konflikten... det ble litt laber handling og mye detaljer omkring konflikten som gjorde at jeg _nesten_ la fra meg boka etter en 50-60 sider. MEN - heldigvis gjorde jeg ikke det... for liksom å ta igjen den trege starten, tok det her skikkelig av og jeg hadde igjen den noe sjeldne erfaringen at boka ble tatt opp hver eneste ledige stund for å lese meg litt videre og få svar på hva som skjer videre.

Så konklusjonen er at boka er mer enn leseverdig, den skildrer en historie som ligger farlig nær opp til norsk virkelighet, og er virkelig spennende å lese. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits