Har lest: Satellittmenneskene av Hans Olav Lahlum

Satellittmenneskene - Hans Olav Lahlum
 
Mangemillionæren og motstandsmannen Magdalon Schjelderup faller om og dør under søndagsmiddagen med sine ti nærmeste til stede, han er blitt forgiftet av en av de som satt rundt bordet. Førstebetjent Kolbjørn "K2" Kristiansen oppdager at det finnes mange hemmeligheter  i Schjelderups fortid, spesielt et mystisk mord ved krigens slutt. Han får hjelp av den funksjonshemmede Patricia Louise I. E. Borchmann, og etter åtte dagers etterforskning løser de mysteriet.

Jeg mistenkte rett morder allerede ved første introduksjon av vedkommende, samt også riktig motiv for drapene. Likevel var løsningen så overraskende og komplisert at jeg ikke ble skuffet da jeg kom fram til de siste sidene. Virkeligheten er ofte ikke slik den tilsynelatende kan fremstå:-)
 
Boka er skrevet i Agatha Christies ånd, og kunne like gjerne ha vært skrevet i tidsrommet den forteller om. Jeg synes språket er godt, og spenningen holdes oppe gjennom hele boka. En god andrebok av Hans Olav Lahlum.
 
Det eneste som irriterer meg litt med Lahlums detektivpar, er at K2 fremstår som bemerkelsesverdig "dum" - det er Patricia som ser alle løsninger og logiske sammensetninger, og jeg klarer ikke helt å se for meg at en førstebetjent ikke klarer å "tenke selv" mer enn det K2 gjør i denne boka... Men dette er flisespikkeri - jeg er veldig fornøyd med boka og løsningen overrasket:-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits