Har lest: Midtvinterblod av Mons Kallentoft

Midtvinterblod - Mons Kallentoft Nina M. Due
 
Et frossent lik blir funnet dinglende i et tre på Östgötasletten, tømt for blod og mishandlet til det ugjenkjennelige. Offeret er en av byens utstøtte, og måten drapet er utført på minner om åsatroens gamle offerritualer. De okkulte miljøene i nærområdet kommer i søkelyset, men det viser seg at etterforskerne må søke vidt for å finne bakgrunnen for ugjerningen. Selv om sannheten er så motbydelig at man kvier seg for å grave dypere, er det nettopp ned i menneskenes mørkeste sinn man må dykke for å løse drapsgåten.
 

 
Mons Kallentoft har her skrevet en helt annerledes kriminalroman. Jeg har ikke lest noe lignende, og slet litt i begynnelsen med å henge med - men da jeg forstå oppbygningen og tanken bak, elsker jeg måten forfatteren skriver på. Krimgåten står selvfølgelig i sentrum, men det er noen tanker - både fra politiets side, offerets og andre involverte - som gjør at en blir så godt kjent med personene og deres inde liv at boken gjør et helt spesielt inntrykk.
   Dette er Mons Kallentofts første bok i serien om Malin Fors (foreløpig er det fire til) - og jeg gleder meg allerede til neste bok. .. dette var en spennende måte å lese krim på!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits