Har lest: Saras nøkkel av Tatiana de Rosnay

Saras nøkkel - Tatiana de Rosnay Kirsti Øvergaard
 
Paris, 16. juli 1042. Sara er en ti år gammen jødisk jente som er tvunget til å låse lillebroren sin inn i et skap for å gjemme ham for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv.
 

 
I begynnelsen er historien delt i to, der vi følger nåtid og fortid. Denne delen av boka er nydelig og vond... Etter hvert kommer vi bare over i nåtiden og jeg synes historien blir vel klisjepreget... De fleste hendelsene kunne jeg forutse før jeg leste dem, og ingenting kom som noen overraskelse. Når det er sagt, er boka likevel veldig fin og tankevekkende, jeg skulle bare ønske forfatteren hadde beholdt parallellhistorien ut boka, og fulgt Sara og hennes tanker og opplevelser videre.

Én kommentar

annkristinxx1.blogg.no

08.07.2011 kl.15:24

Så kjempefin blogg du har! <3

God sommer videre og kos deg MASSE! <3 <3

Hadde satt utrolig stor pris på om du vil se på bloggen min også (www.annkristinxx1.blogg.no) Og kanskje lagt igjen en kommentar ;) :D hihi <3

Skriv en ny kommentar

hits