Har lest: Gjenferd av Jo Nesbø

Gjenferd - Jo Nesbø
 
Det er den type drap som får en notis i avisa og så er den glemt; en ung, desperat heroinist prøver å stjele dop fra en annen og blir skutt. Den skyldige blir tatt like etterpå.
 
En mann kommer til Oslo fra Bankok og går gjennom Kvadraturen, Oslos sentrum for narkotikaomsetning som nå domineres av det nye stoffet kalt fiolin. Bakmannen er den mystiske Dubai som ingen har sett. Den ankomne tar inn på et billig hotell og fyller ut registreringsskjemaet. Yrke: Drap. Navn: Harry Hole. Han oppsøker sin tidligere arbeidsgiver på Politihuset og ber forgjeves om å få etterforske narkotikadrapet. Men han får treffe den siktede i fengsel. Det er en ung gutt som Harry Hole knapt kjenner igjen. Men det er ham. Oleg, sønnen til kvinnen Harry fortsatt elsker.
 
Saken er oppklart. Saken er umulig. Saken er personlig.
 

 
Så... var det verdt ventetiden? Både ja og nei.
 
Som krim: Nei. Den er skuffende enkel, motivene er gjennomsiktige og mulige å skjønne tidlig i boken, de antatte gjerningsmennene lette å plukke ut, og når svarene kommer er det hos meg ingen overraskende reaksjon å spore... Litt mer sånn, "ja, det tenkte jeg meg".
 
Som en fortsettelse av historien om Harry Hole: JA! Den var verdt å vente på:-) Fra Frelseren og ut har det ikke vært mulig å lese Jo Nesbøs bøker enkeltstående, man må ha historien til Harry for å kunne henge med, og forstå noe av bøkene (og lese som rene krimbøker, er de faktisk ikke gode nok til). Og har man blitt en dedikert Harry Hole-fan, slik som meg - er bøkene alltid verdt å vente på... Men jeg har kommet dit at jeg skummer gjennom krimmen, og leser om det som er relevant for HH. Nå er Gjenferd en bok hvor krimgåten er personlig, dermed leses den som historien til HH - slik sett har jeg lest begge deler denne gangen...
 
Generelt sett likte jeg boka veldig godt, den var lest på 13 timer - bare med litt søvn imellom:-) Men mye tyder på at slutten nærmer seg for Harry Hole nå...
 
   

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits