Har lest: En svunnen tid av Kate Morton

En svunnen tid - Kate Morton Elisabet W. Middelthon
 
Hovedpersonen er Edie, som overraskes av morens voldsomme reaksjon på et brev som kommer i posten. Brevet ble postet for femti år siden, men ble bortlagt av postvesenet. Beveget av morens reaksjon begynner Edie å nøste trådene bakover i tid. Trådene samler seg om slottet Milderhurst og hos de tre gamle søstrene som bor der. Edie forstår at moren har en fortid som hun har holdt skjult for sin datter. Moren, Meredith, ble evakuert fra London under andre verdenskrig. I atten måneder bodde hun i slottet hos de tre søstrene. I slottet bodde også søstrenes far, Raymond Blythe, som i 1918 skrev boken "Den sanne fortellingen om Muddermannen". Denne boken har vært viktig i Edies egen barndom, og hun skal komme til å forstå at det ikek er tilfeldig.
 
Edie reiser til slottet Milderhurst og møter de tre søstrene som fremdeles bor der. Hun begynner å lete etter historien som skjuler seg i slottets vegger, hemmeligheter som ingen lenger snakker om. Hvorfor har de tre søstrene aldri forlatt slottet? Hva gjorde at den yngste av søstrene mistet fotfestet og ble gal? Hvorfor var Raymond Blythe så hemmelighetsfull når det gjaldt opprinnelsen til boken han skrev? Hva sto i brevet som gjorde Meredith så opprørt?
 
Når Edie finner sannheten om det som skjedde i en svunnen tid, vil det for all tid forandre hennes syn på moren og ikke minst seg selv.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits