Har lest: Gutten i kofferten

Gutten i kofferten - Lene Kaaberbøl Agnete Friis Elisabeth Bjørnson
 
"I kofferten lå det en gutt. En naken, lyshåret gut; liten og spinkel, neppe mer enn tre år gammel. Sjokket fikk henne til å ramle bakover... Han lå med knærne helt opp til brystet, brettet sammen som en skjorte, ellers ville han ikke fått plass. Øynene hans var lukket, og huden lyste hvitt... Det var først da hun så at leppene hans skilte seg litt, at det gikk opp for henne at han var levende."
 
Nina Borg er Røde Kors-sykepleier. Hun arbeider med flyktninger i Danmark, både over og under jorden, og hun er vant til nødsituasjoner. Hun lever en stor del av livet i en verden som andre sjelden ser, en verden fylt av utpresning, menneskehandel, mishandling og unødvendig død, der barn forsvinner hver eneste dag uten at noen stiller spørsmål.
 
Men Nina er ikke flink til å lukke øynene. Da hun finner en liten gutt i en koffert i en oppbevaringsboks på Hovedbanegården i København, forsøker hun å finne ut hvem han er og hvor han kommer fra. Hun har bestemt seg for at dette barnet ikke skal få lov til bare å forsvinne.
 
Det viser seg å være en livsfarlig beslutning.
 

 
Helt grei krim, danskene er på full fart fremover i krimverdenen... Dette er riktignok ikke i toppsjiktet hva gjelder krim jeg har lest, men helt ok... Kommer også til å lese de andre bøkene til dette forfatterparet:-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits