Har lest: Paganinikontrakten av Lars Kepler

Paganinikontrakten - Lars Kepler Henning J. Gundersen

En generaldirektør med anvsar for svensk våpeneksport blir funnet hengt i sin leilighet på Østermalm. Samtidig blir en ung kvinne funnet død om bord på en fritidsbåt som driver rundt i Stockholms skjærgård. Et fotografi blir bindeleddet mellom de to sakene, men politimann Joona Linna må jobbe hardt for å finne andre spor som belyser de uforklarlige dødsfallene. Han får god hjelp av Saga Bauer, og sammen retter de snart oppmerksomheten mot en "problemløser2 og yrkesmorder. Sentralt står kynisk kriminalitet i kjølvannet av internasjonal våpeneksport.

Bokens tittel er inspirert av fiolinviruosen Paganini. Ifølge myten fikk Paganini sine evner etter å ha inngått en kontrakt med djevelen. I Paganinikontrakten møter vi mennesker som stilles overfor grunnleggende moralske dilemmaer, og somf orholder seg til dem på høyst ulik måte.


Boka er spekket med spenning og action. Denne kommer til å gjøre seg bra som film... Selv om Paganinikontrakten var ei flott og veldig spennende bok, må jeg si at jeg likte Hypnotisøren bedre - jeg mister litt tråden når det blir store internasjonale økonomier innblandet, jeg liker bedre de nære relasjonene og dypt menneskelige motivene...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits