Har lest: Mysteriet Ingeborg Køber

Mysteriet Ingeborg Køber. En sann historie om spiritisme, kjærlighet og et mul - Ivo de Figueiredo Ingeborg Køber

Forfatter: Ivo de Figueiredo

Det er ikke noe underlig ved at en gammel mann drukner, Kanskje var byfogd Ludgiv Dahls død utenfor Hankø i august 1934 en tragisk ulykke, også for datteren Ingeborg, som forgjeves forsøkte å redde ham. Underlig er det derimot at Ingeborg, som var et spiritistisk medium, i flere seanser hadde forutsagt farens død. Påfallende er det ogsåa t byfogdens livsforsikring var på samme beløp som underslaget hans kone hadde begått i byfogdkassen. I tillegg kommer den uforklarlige bristen i likets nakke...

Ble byfogd Dahl drept av datteren sin? Tok han sitt eget liv? Eller ble han hentet av sine døde sønner, som fra det hinsidige hadde varslet farens død? I første omgang falt mistanken på Ingeborg. Prosessen som fulgte, er et av de mest spektakulære rettsdramaer i norsk historie. Aller mest er dette likevel en gripende historie om en far, en mor, to døde barn og to levende som holdt sammen takket være Ingeborg, hun som pendlet mellom de levende og de dødes verden.

Historien om byfogd Dahls død og prosessen mot Ingeborg Køber er en sann fortelling om en usannsynlig virkelighet.

3 kommentarer

ingerslilleverden.blogg.no

17.03.2011 kl.22:27

Ska sei, her var det mange gode tips.

En skikkelig bokorm. ;)

ritaleser

19.03.2011 kl.17:12

ingerslilleverden.blogg.no:

Rett og slett en bokorm ja:-) Nå skjønte jeg forresten hvem du er;-) Kikket på bloggen din, og kjente igjen bildet:-) Koselig at du tok deg tid til å kikke innom bloggen min, det setter jeg pris på:-)

ingerslilleverden.blogg.no

20.03.2011 kl.19:00

Har lagret bloggen din nå. Alltid supert med boktips.

Akkurat nå har jeg lånt et lass med bøker, moro det. :)

Artig du kjente meg igjen. ;)

Skriv en ny kommentar

hits