Har lest: Menneske uten hund av Håkan Nesser

Menneske uten hund - Håkan Nesser Elisabeth Bjørnson

Desember i Kymlinge. Medlemmene i familien Hermansson samles for å feire 105-årsdag - pappa Karl-Erik fyller 65, eldste datter Ebba 40. Men ingenting blir som de hadde tenkt seg. Natten før den store dagen går Robert, sønnen i familien og c-kjendis etter sin innsats i realityserien "Fangene på Koh Fuk", ut en tur - og kommer aldri tilbake. Neste natt forsvinner Ebbas sønn Henrik like sporløst. Det er en spesiell sak den italenskættede kriminalinspektøren Gunnar Barbarotti må ta seg av. Kan det være en tilfeldighet at to mennesker forsvinner fra samme familie og samme adresse med et døgns mellomrom? For å løse gåten om hva som skjedde de to nettene i desember må Barbarotti nå inn til denne dysfunksjonelle familiens mørkeste hemmeligheter og gjøre det usynlige synlig - og det ikke uten et ønske om at det fantes en god, høyere makt å henvende seg til underveis.


Dette er Håkan Nessers forløpig beste bok, etter min mening. Det er en kriminalroman samtidig som den tegner et fantastisk portrett av en familie med sine hemmeligheter, tanker og problemer. En sjeldent god krim, med andre ord.

2 kommentarer

Morten Grødahl

20.03.2011 kl.10:16

Jeg har ikke lest denne boka, men hørte lydboka denne uka. Ble så skuffet!

Plottet er kjedelig, språket platt. Innskutte setninger, generelt er det mange ord og liten utvikling. Bildet av kollegene av Barbarotti er tegnet endimensjonalt.

Noen av skikkelsene, f.eks Karl-Erik, kunne vært spennende, men hvor ble det av han?

Jeg skal ikke si at dette er Nessers dårligste bok, har ikke lest så mange. Men det skal mye til for at jeg gidder å gå tilbake til hans verden...

ritaleser

21.03.2011 kl.19:57

Morten Grødahl: Hehe, ja så uenige kan man være:-) Jeg elsket boka, nemlig...

Skriv en ny kommentar

hits