Har lest: Flimmer av Anne og Even Holt

Flimmer - Anne Holt Even Holt

Seksjonsoverleve Sara Zuckermans pasienter dør. Først én, så en til. Hjertestarterne skulle gi pasientene nytt liv, ikke ta livet av dem. Hva er det egentlig som skjer?

(Presentert av Marius Aronsen, Bokkubben Nye Bøker)

Det nye storsykehuset på Østlandet på Grini i Bærum er landets mest moderne sykehus og ledende innen hjertemedisin. Her arbeider de fremste eksperter, og i spissen for dem står Sara Zuckerman - Norges fremste hjertespesialist, med lang utdanning og erfaring fra USAs ypperste klinikker, en stjerne på den internasjonale himmelen. Karrieren har gått foran alt. At hun overhodet er i Norge er unntaket - hennes bror og svigerinne omkom i en bilulykke, og hun har valgt å gå inn i deres sted for tenåringsniesen Thea.

Komplikasjoner
Å operere inn en hjertestarter, en ICD, er egentlig en altfor banal oppgave for en prisbelønnet kapasitet som Sara. Men pasienten er professor dr. med. Erik Berntsen, som har bedt henne spesielt om å gjøre det. Ham sier ikke engang sara Zuckerman nei til. Det oppstår komplikasjoner underveis, men ikke verre enn at operasjonen må kunne karakteriseres som vellykket. To dager senere er Berntsen så bra at han forlater sykehuset. Før han overhodet er meldt savnet, blir han funner død i Bærumsmarka. Var operasjonen mislykket likevel? Hvorfor forsvant han fra sykehuset? Hvem var det han traff der ute før han døde?

Maktkamp
Mysteriet blir ikke mindre når dr. Zuckerman og hennes nærmeste medarbeider, assistenslege Ola Farmen, begynner å lete etter dødsårsaken og oppdager en annen hjertestarter i den døde enn den som ble operert inn i ham. Den som Sara satte inn, blir funnet i lommen på legefrakken hennes. Hvem har lagt den der?

Uten hjerte?
Søskenparet Holt har i "Flimmer" maktet å gjøre operasjonssalens dramatikk og nerve tilgjengelig fo rleseren. De gjør legemiddelindustrien og den internasjonale finansverdenens mystikk og spenning forståelig. Dette er en internasjonal thriller på høyt nivå, der handlingen veksler mellom Oslo, Bærum, New York og London, og der aktører på ulike nivåer i handlingen fyller sine roller med tyngde og troverdighet. Som for eksempel småbarnspappa Ola Farmen, nederst på sykehusvesenets karrierestige, som dras i alle retninger samtidig som han skal forholde seg til en arrogant autoritet som Sara Zuckerman - en jødinne uten hjerte.


Etter to-tre romaner fra Anne Holt som er mildt sagt under gjennomsnittet bra, fikk jeg endelig lest en roman jeg faktisk likte, og ikke gjennomskuet før jeg var halvveis:-) Bra!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits