Har lest: Tokyo av Mo Hayder

Tokyo - Mo Hayder Torstein Velsand

En krigsforbrytelse så grusom at det grenser mot det ufattelige.
En ung kvinne med en sykelig bestettelse.
En eldgammel mafiaboss som holder seg i live på mystisk vis.
En desperat kamp for å finne sannheten - og overleve.

Mo Hayders Tokyo er en psykologisk thriller av stort formt - velskrevet, eksotisk og nesten uutholdelig spennende. "En politisk og kulturell thriller av dimensjoner. Leses på innpust" - sa Unni Lindell om denne boken.


Virkelig en av de beste bøkene jeg har lest - dette er en roman som er bygget opp omkring en virkelig historisk hendelse; Nankin-massakren i 1937, der japanske styrker invaderte Nankin i Kina og kastet seg ut i en månedslag orgie av voldtekter, tortur og lemlestelse.
   Boken følger to historer; den ene fra 1937; vi følger et kinesisk ektepar i dagene før, under og umiddelbart etter massakren... Deres historie er basert på virkelige hendelser som forfatteren har sydd sammen til en historie om disse to.
   Den andre historien foregår i nåtid; der ei jente med grusomme arr på magen, en gang i sin barndom har lest en om fryktelige hendelser under massakren, men som blir avfeid av sine omgivelser med at dette er så grusom at det umulig kan ha skjedd i virkeligheten. Hun blir sågar innlagt på psykiatrisk sykehus pga. sine fantasier. Hun reiser til Tokyo for å komme til bunns i mysteriet, da hun er sikker på at det hun har lest virkelig har forekommet... Hun treffer der mannen fra 1937, og sakte avsløres sannheten - og den er ikke vakker. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits