Tysteren av Jan-Erik Fjell

Tysteren - Jan-Erik Fjell

Tysteren er en parallellhistorie som begynner i New York på 1960-tallet. Vincent Giordano tas opp i den beryktede mafiafamilien Locatelli og får sin ilddåp; å henrette en tyster. I nåtid i Fredrikstad drepes byens rikeste mann. Det er grunn til å tro at drapet er økonomisk motivert. 
   Fra Kriops kommer overbetjent Anton Brekke for å lede etterforskningen. Frodig, freidig og frekk, med drag på damene og en hemmelig lidenskap: pokerspill. Med den ivrige politistudenten Magnus Torp i hælene begynner Brekke å rulle opp flere historier som på en overraskende måte flettes sammen til en snedig finale.

JAN-ERIK FJELL er bare 28 år gammel, men har skrevet en usedvanlig sterk og medrivende kriminalroman med sjarmerende karakterer og plenty av spenning og mysterier.

"Dette er hundre prosent underholdning, og det fikser Jan-Erik Fjell faktisk veldig bra... Han kan allerede håndverket!". (Ingvar Ambjørnsen, VG).

"En bemerkelsesverdig spennende krim med en original detektiv". (DAGENS NÆRINGSLIV).

Personlige bemerkninger:
Jeg har blitt generelt skeptisk til norsk krim, fordi denne genren har vært av såpass varierende kvalitet de siste årene... Og jeg er også generelt skeptisk til forfattere som blir genierklærte nesten før de har rukket å gi ut den første boken sin... MEN: Her har alle anmeldere og forhånds"forståsegpåere" virkelig truffet blink i sin positive omtale av boka! Den er noe av den beste krimmen jeg har lest, både av nasjonal og internale bøker - jeg håper virkelig Fjell har tenkt å følge Anton Brekke videre i flere romaner - det er i så fall vel verdt å vente på!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits